5 tips om baardgroei te stimuleren

Kijk je wel eens in de spiegel naar een stoppelbaardje van drie dagen en vraag je je af hoe je sneller een baard kunt laten groeien? Baardgroei kan van man tot man sterk variëren. Toch zijn er dingen die je kunt doen om de groei van je baard te stimuleren.

Zorg voor een goed huidverzorging en conditioneer je baard
Het oppervlak van je huid verzamelt allerlei soorten olie, vuil en viezigheid, dus het is logisch dat haar dat daar probeert uit te groeien de beste kansen heeft als het niet verstopt zit. Een van de basisprincipes voor baardgroei is de verzorging van je gezicht met een dagelijkse routine die een gezonde haargroei bevordert.

Het combineren van een huidverzorgingsroutine met baardonderhoud is de beste manier om te stimuleren dat gezichtshaar uitgroeit. Het gebruik van een gezichtsscrub voor de baardgroei is een ideale manier om de kans op ingroeiende haren en huidirritatie door verstopte poriën te verkleinen.

Eet gezond en evenwichtig en blijf gehydrateerd
Voedsel en water zijn de bouwstenen van je lichaam, dus de voeding die je nodig hebt is essentieel voor herstel en groei. Om de groei van je baard te stimuleren, moet je op bepaalde voedingsstoffen letten en ervoor zorgen dat je deze binnenkrijgt als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Eiwitten, groenten, zuivel en granen zijn allemaal basisvoedingsmiddelen van een gezond dieet. Eiwitten zijn de belangrijkste stimulans voor dik baardhaar, maar ook voedingsmiddelen die vitaminen A, B, C en E bevatten, bevorderen de haargroei. Enkele ingrediënten die rijk zijn aan de juiste vitaminen zijn spinazie, paprika’s, noten, avocado’s, zoete aardappelen en bessen.

Supplementen met B-vitaminen
Bij het zoeken naar tips om gezichtshaar sneller te laten groeien wordt vitamine B7 veel genoemd, ook wel bekend als biotine. Deze vitamine werkt samen met enzymen in je lichaam die vetten en koolhydraten verwerken en een tekort kan je haargroei vertragen.

Omdat voedingsmiddelen zoals eieren, melk en bananen slechts onbeduidende hoeveelheden biotine bevatten, kunnen supplementen met een dagelijkse dosis de eiwitten versterken die verantwoordelijk zijn voor het herstel van haar, huid en nagels. Thiamine, riboflavine en niacine worden B1, B2 en B3 genoemd en vormen de andere vitaminen van het B-complex die keratine ondersteunen, de vitamines voor de baardgroei in uw lichaam.

Bewegen en stress verminderen
Als je onlangs met een nieuw trainingsplan bent begonnen, vraag je je misschien af of lichaamsbeweging helpt bij de baardgroei. Lichaamsbeweging en krachttraining zijn namelijk gekoppeld aan een verhoogde productie van testosteron, wat de haargroei kan bevorderen.

Lichaamsbeweging leidt tot de aanmaak van hormonen die de baardgroei bevorderen, maar stress heeft een averechts effect op je lichaam. Stress produceert meer cortisol in je lichaam, een hormoon dat het testosteronniveau verlaagt.

Zorg voor je nachtrust
Naast voeding en beweging is rust een andere essentiële manier waarop je lichaam herstelt en groeit. Deskundigen raden aan om altijd zeven tot acht uur te rusten. Slaap en baardgroei zijn nauw met elkaar verbonden omdat je cellulaire herstelproces toeneemt terwijl je slaapt.

Net zoals lichaamsbeweging je bloedsomloop en baardgroei stimuleert, betekent een gebrek aan rust dat je bloedstroom negatief wordt beïnvloed. Het vermijden van kunstlicht en beeldschermen voordat je naar bed gaat, kan helpen om een natuurlijke slaapcyclus te bevorderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *